Genieten van de eerste tot de laatste minuut

Tijdens een inloopmiddag van de Oldenzaalse band “The Buzz” op zondag 26 mei j.l. betrad Huize Ria voor het eerst het podium. Voor zo’n 100 enthousiaste muziekliefhebbers brachten we een set van een uur ten gehore. De aftrap was met het nummer “Never be clever”. Uiteraard stonden de koppies gespannen, maar na de eerste paar maten kwam er een soort ontspanning in de band en spatte het enthousiasme er al snel af.

“Zanger Marcel Snellenburg hierover: “Het hele optreden was een climax en ontlading na 4 maanden hard werken. Ik ben ontzettend trots op de band“.

Introductie

De eerste 3 nummers werden vlot achter elkaar doorgespeeld waarna Marcel iedereen welkom heette en met een kort verhaaltje de rest van het optreden inleidde. Vervolgens kwamen de nodige bekende nummers voorbij die enthousiast werden ontvangen door de aanwezigen. Zangeressen (en naamgevers van de band) Ria en Ria vonden het kicken. “I had a party, I had a blast. Wat een feest, ons eerste optreden!” aldus Ria Nieuwenhuizen. Ria klein Wolterink vult aan: ”Ik vond het wel spannend om met een nieuwe club mensen op de bühne te staan en was erg benieuwd hoe men op ons zou reageren. Er waren veel goede muzikanten en kritische luisteraars aanwezig en iedereen was positief. Ik kijk al weer uit naar ons volgende optreden op 29 juni.”

Ontwikkeling

Sinds eind januari is de band bij elkaar en heeft in die korte tijd een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Herman Brood speelt vaak nummers van 2 á 3 minuten, en dan heb je best wat nummers in te studeren. Inmiddels speelt de band een set van zo’n uur, en wekelijks komt daar een nieuw nummer bij. Gitarist Iepy Roode vindt het een bijzonder project. “Iedereen had wel eens Saturday night gespeeld in een bandje, maar een hele set Herman Brood nummers is wel andere koek”. De band sloot het optreden met Time to split, Saturday night en een ontzettend goed gevoel af!